Te dezici de tradiții? Află ce simbolizeaza ele!

0
Esti o persoana deosebita! Arata-ma si prietenilor tai!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Te-ai întrebat vreodata de ce inelul stă pe cel de-al treilea deget al mâinii stngi sau de ce mireasa poartă voal?
În acest articol o să știi exact ce simbolizează fiecare moment din ziua ta cea mare!

Ce simbolizeaza fiecare moment din ziua ta cea mare? Traditiile si obiceiurile la nunta, mire si mireasa, idee de fotografie de nunta, pantofi de mireasa clorati, oglinda, buchet de mireasa

foto Disney Fine Art Photography&Video via Pinterest

 

Te dezici de tradiții? Află ce simbolizeaza ele!

 

 

Să ai un tort cu mai multe etaje?

Pâinea și tortul au făcut parte din celebrarea mâncărurilor din timpurile medievale. Apoi, a devenit un obicei ca oaspeții să aducă la petrecerea nunții mici torturi pe care să le așeze în fața mirilor, iar pentru a-și garanta viitorul plin de prospetitate, aceștia trebuiau să se sarute peste gramada de tortulețe.
Dar forma tortului pe care îl știm acum (etaje separate de tort așezate unul deasupra celuilalt) își are originea în tortul de nuntă al prințului Leopold, Duce de Albany, in 1882.

Obiceiul de a așeza stâlpi între fiecare etaj al tortului a apărut cu 20 de ani mai târziu – la început erau făcuți din catalige cioplite, acoperite în glazură. Întâmplător, atunci când Regina Victoria a folosit glazura albă pe tortul său de nuntă în 1840 acesta a primit o altă denumire, aceea de glazură regală.

 

 

De ce se dă mireasa?

Multe dintre tradițiile de nuntă se bazează pe obiceiurile romane, când mariajul era aranjat de alte persoane decât tinerii care urmau să se căsărtorească. Așa că această tradiție simbolizează faptul că tatăl tău (literalmente) te dă unui nou “stăpân”. De obicei, mireasa esta dată în schimbul banilor sau unei zestre.

 

 

Să stai în stânga mireleui?

Nunile de astăzi sunt, evident mai civilizate decât cele din vechime. În mod tradițional, mireasa trebuia să stea în stânga mirelui, pentru ca acesta s-o țină cu mâna stânga, în timp ce în dreapta își ținea sabia pentru a se lupta cu cei ce ar fi încercat să o fure.
Oricum, în acele vremuri se obișnuia ca miresele să fie furate, de obicei, de către membrii familiei veniți la nuntă.

 

 

Aruncatul confetti-lor?

Confetti este un cuvânt italian ce se folosea pentru un fel de zahăr ce se arunca în aer în timpul anumitor ocazii speciale. n Marea Britanie, obiceiul de a se arunca boabe de orez deasupra proaspăt-căsătoriților datează din timpurile păgâne și era văzut ca un simbol al fertilității. Abia victorienii, probabil săturându-se să își adune din păr fărâmituri de mâncare, le-au înlocuit cu bucățele mici de hârtie.

 

 

Să porți inelul pe cel de-al treilea deget de la mâna stângă?

În timpul când nimeni nu cunoștea cum funcționeaza sistemul circulator, grecii antici credeau că există o venă pe acest deget care duce direct la inimă și îmbrăcau inelul de căsătorie anume pe acest deget în semn de dragoste profundă!  Tehnic, toate venele duc la inimă, dar este totuși un gând frumos să crezi în acest obicei.

 

 

De ce mireasa poartă voal?

Miresele romane purtau voalul pentru a se apăra de spiritele rele. Iar în timpurile victoriene, prin 1860, cu cât voalul era mai lung sau mai împodobit cu atât era mai mare rangul social din care proveneau mirii.

 

 

1,317 total views, 1 views today

Comentarii

ianuarie 20, 2014 |

Lasă un răspuns

© 2020 EASYevent. All Rights Reserved. – By ELITIV.
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software