Ion PALADI - artist
Ion PALADI cu LAUTARIIIon PALADI - interpretIon PALADI - Dorul BASARABIEIIon PALADI la nunta

Ion PALADI

0 revizuiri

Urmărește:

Show | Artisti: Interpret de muzică populară

Contactați Serviciu

Contactați Serviciu proprietarul

Pentru a cere informații despre serviciu, completați formularul de mai jos pentru a trimite un mesaj serviciu proprietarului.


Esti o persoana deosebita! Arata-ma si prietenilor tai!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Ion PALADI

4
Născut la 10 octombrie 1984 în satul Chișcăreni, Raionul Sângerei, la nordul Basarabiei. Tatăl Gheorghe și mama Eugenia Paladi având 3 baieti, Ion, Constantin și Petru, Ion find cel mai mare dintre ei. Ion a început să cânte de la vârsta de 5 anișori, cântind mereu prin prejurul casei parintești.
După absolvirea şcolii generale din satul natal, Ion îşi face studiile ( 2000-2004 ) la Colegiul Republican de Muzică ”Ştefan Neaga” . Tot în anul 2004 lansează primul album de muzică etno cu genericul ”De la inimă la lume”. În anul 2006 semnează un contract de producție și impresariat cu Casa de Produție Muzicalî din Chișinău ”Sens Music”, reprezentată de Vlad Costandoi, impresarul cu care colaborează până şi astăzi. Aici lanseaza al doilea album de muzică etno cu genericul ”Pe mine mă cheamă Ion”.


Cel mai mare vis a lui Ion a fost înregistrarea unui album de muzică populară cu cea mai prestigioasă orchestră din tot spaţiul romanesc – Orchestra Naţională de muzică populară din Chişinău ”LĂUTARII”, condusă de Prim-Dirijor NICOLAE BOTGROS . La acest album a colaborat foarte mult Corneliu Botgros fiul mestrului Botgros şi Adriana Ochişanu  . Corneliu a făcut orchestraţia acestui album şi câteva prelucrări muzicale iar Adriana ascris câteva texte pe aceste melodii. 


În 2007 lansează primul album de muzică populară cu Orchestra Natională de muzică populară ”LĂUTARII” din Chişinău cu genericul ”Bine-i şade mesei mele”. Album care a avut cele mai mare vânzări din Basarabia, şi melodia ”Bine-i şade mesei mele” devenind un slagăr.
În 2008 Ion absolveşte Academia de Muzică Teatru şi Arte Plastice și ia Premiul național în domeniul muzicii ușoare pentru piesa ”Mii de stele”. Muzica și text – Alexandru Vdovicencu. Tot in 2008 i se acordă diploma pentru creativitate, maestrie profesională şi prezență constantă în TOP 10 POTCOAVA DE AUR la RADIO NOROC.


La data de 3 martie 2009 are loc primul spectacol solo cu genericul ”Pe mine mă cheamă Ion” la Palatul Naţional din Chişinău find acompaniat de orchestra ”Lăutarii” condusă de maestrul Botgros. Invitaţii acestui spectacol find – Nicolae Glib, Nicolae Ciubotaru, Adriana Ochişanu, Lidia Bejenaru Grupul ”Steluţa” din Botoşani condus de doamna Mariana Honceru şi invitat special IONUT DOLĂNESCU. Un spectacol la care sa lucrat trei luni de zile şi au participat peste 500 de oameni în spectacol, ( dansatori, copii, bătrini, actori…) .
Tot în acest timp este lansat pe piaţa Romaniei albumul ”Bine-i şade mesei mele”, iar Ion este ivitat tot mai des la spectacole şi nunțile frumoase din Romania.


La 26 martie este ziua în care preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, ia conferit Titlul Onorific ”Artist Emerit”.

Ion Paladi participă des și la evenimentele private din Moldova și Romania, acolo unde nunta înca e nuntă și muzica populară este cea care face buna dispoziție la gospodari. Doriți să îl aveți alături ca artist invitat la evenimentul Dvs? Nimic mai simplu – telefonați sau completați formularul pentru a verifica disponibilitatea artistului.

 

 

Află disponibilitatea și prețul nostru pentru data evenimentului tău!

 

 

 

 

Află disponibilitatea și prețul nostru pentru data evenimentului tău!

 

 

32,319 total views, 3 views today

Comentarii

Adaugă o recenzie

Vă rugăm autentificare pentru a adăuga recenzia.

© 2020 EASYevent. All Rights Reserved. – By ELITIV.
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software