Primul dans cu Mirela Urușciuc (interviu exclusiv)

1
Esti o persoana deosebita! Arata-ma si prietenilor tai!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Primul dans este poate cel mai profund și sentimental moment la orice nuntă. Aceste clipe și emoții nu se mai retrăiesc sub nici o altă formă și nicicând. Pentru a aduce totuși puțină claritate – cum? de ce? pentru ce? am invitat-o pe Mirela Urușciuc de la Art Grup Avanti să ne dea câteva păreri și sfaturi dintr-un punct profesionist.

 

 

Mirela Urușciuc

 

 

”Primul dans” cu Mirela Urușciuc

 

 

EASYevent: Mirela, ce este în general primul dans al mirilor? Neapărat e nevoie de lecții de dans cu un profesionist?

Mirela: Primul dans al mirilor e momentul în care cei doi protagonişti principali ai serii îşi spun povestea de iubire în paşi de dans. Nu e obligatoriu să se apeleze la un coregraf, însă numai unul cu adevărat bun va şti să “plămădească” din materia primă de care dispune ceva cu adevărat WOW!

 

 

Cum îmi aleg proful de dans? Unde îl găsesc?

Suntem în era evoluției tehnologice, acum un search pe reţelele de socializare dă răspuns la toate întrebările. Coregrafii se pot găsi la colectivele profesioniste de dans, la colegiul de coregrafie sau Academia de Arte.

 

primul dans

 

 

Cu cât timp înainte de nuntă trebuie să începeapă lecțiile de dans viitorii miri?

Lecțiile pentru primul dans încep cu 3-4 săptămâni înainte de nuntă.

 

 

”Nu știm să dansăm deloc și nu prea stăm bine cu ritmul” afirmă mirii. E posibil, totuși, ceva de făcut?

Nimeni nu s-a născut profesionist. Dansul e un domeniu ce necesită practică. Cu răbdare şi sîrguinţă se pot face minuni.

 

primul dans 

 

În câte ore se poate învăța dansul mirilor?

Din experienţa mea, după 3-4 lecţii, mirii reuşesc să învețe coregrafia. La orele ce urmează, perfecţionează momentul până corpul ajunge să facă totul automat.

 

 

Cum se vine echipat la lecțiile de dans pentru nuntă? E nevoie de rochia de mireasă, pantofi, costumul mirelui?

La orele de dans se îmbracă lejer, cât mai comod. Mireasă îşi ia pantofii şi cercurile de la rochie, ca să se obișnuiască mai uşor cu aceste “impedimente”.

 

primul dans 

 

Cât costă lecțiile private pentru nuntă?

Preţurile variază de la un coregraf la altul. E ca la piaţă, găsim cartofi de 5 lei şi de 10. Fiecare alege ce i se potriveşte sau ce-i place să consume. Unii percep o taxă pe oră, alţii pe întreg cursul. În mediu, un profesionist cere 200 de lei de oră sau 100€ pentru tot.

 

 

Mirela, ce sfaturi ați da Dvs. mirilor pentru un dans de succes?

Un dans de succes înseamnă muncă în echipă. După mine, e foarte importantă chimia între profesor şi elev. Când un coregraf îşi simte clienţii, iar aceştia au încredere în profesionalismul lui, rodul iese pe măsură.

 

dansul mirilor

 

Care ar fi recomandările de melodii pentru dansul mirilor? Sau care sunt melodiile la care faceți mai des coreografia pentru miri?

Muzica pentru primul dans trebuie să fie dictată de istoria celor doi îndrăgostiți. Nu trebuie să coincidă neapărat cu ce aleg alţii. Eu ador să lucrez după piesa care trezeşte fiori mirilor, nu cea care e uşor “montabilă” sau frecvent folosită, deci potrivită. Practic orice e realizabil, dorință să fie. Daţi piesa coregrafului, acesta o să vă zică dacă e ok ritmul şi mesajul. Dacă da, spor la treabă!

 

 

Care sunt întrebările frecvente puse de miri, referitor la dans?

Cel mai des mirii întreabă dacă sunt ei cei mai neîndemânatici sau au mai fost de-ăştia. Amuzant e că, deobicei, toţi sunt tare ok şi se descurcă, până la urmă, mult mai bine decât s-ar fi aşteptat.

 

lectii de dans

 

Să zicem că suntem viitorii voștri clienți – de ce v-aș alege pe voi?

Cea mai bună carte de vizită e munca bine realizată de-a lungul anilor. Nu cred că mirii trebuie convinşi verbal de ceva. Ei cer un portofoliu, în urma căruia decid să colaborăm.

 

 

Aveți Pachete de lecții și prețuri stabilite? Sau diferă de la client la client.

Există o etică profesională care cere echidistanță. Serviciul are un preţ fix şi se taxează la fel pentru toată lumea. În contracte există diferite pachete, econom, standard şi premium. Clientul alege ce i se potriveşte.

 

Art grup Avanti

 

Ce servicii mai prestați?

Pe lângă coregrafia primului dans, sunt parte din Art Group Avanti. Aici avem dansatori şi mimi, alături de care creăm show-uri inedite.

 

mimi moldova

dansatori

 

Unde și cum vă găsim?

Ne găsiţi pe pagina de facebook – Mirela Uruşciuc, Art Group Avanti, sau la tel. 079129955.

 

Mulțumim Mirela pentru acest interviu foarte util, credem noi, pentru viitorii miri care, așa cum ai spus mai sus, vor să povestească prin dans istoria lor de dragoste.

 

Articol realizat de Natalia, EASYevent.md

2,912 total views, 1 views today

Comentarii

octombrie 12, 2016 |

Un comentariu pentru “Primul dans cu Mirela Urușciuc (interviu exclusiv)

  1. […] Dansatorii o să vă coste în mediu de la 200 la 350 de euro – 2 perechi. Însă dacă vă doriți un program individual, cu mai mulți dansatori sau cu un program diversificat, atunci prețul va crește încă cu câteva sute. De obicei, programul dansatorilor include dansuri populare și dansuri țigănești sau orientale. Sunt însă colective de dansatori, care vă pot propune și dansuri latino, tango, vals etc. În acest caz, prețul se stabilește în mod individual. Nu uitați că nu doar dansatorii vor pregăti numere artistice pentru oaspeți ci și mirii. Iar dacă vreți să vă impresionați invitații cu un dans fascinant, puteți apela la serviciile unui coreograf profesionist. Prețul pentru o oră de dans începe de la 120 și ajunge la 160 de lei. Iar pentru a învăța un dans veți avea nevoie de minim 6 ședințe. […]

Lasă un răspuns

© 2020 EASYevent. All Rights Reserved. – By ELITIV.
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software