Îmi organizez nunta de sinestătător. Ce trebuie să știu?

2
Esti o persoana deosebita! Arata-ma si prietenilor tai!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

 
Nunta ideală este visul oricarei viitoare mirese, iar pentru ca totul să iasă perfect, pregătirile pentru organizarea nunții de vis trebuie să înceapă din timp.
EASYevent te ajută cu structurarea etapelor principale pe care să le urmezi în oganizarea nunții perfecte. Astfel, vom vedea împreuna cum să organizezi o nuntă de vis, pas cu pas.

 

 

blog EASYevent

 

 

 

 

Îmi organizez nunta de sinestătător. Ce trebuie să știu?

 

Emoționantul moment în care ai răspuns cu ”DA” cererii în căsătorie a trecut, iar acum trebuie să te gândești serios cum organizezi o nuntă de vis. De obicei, primele griji în legatură cu organizarea nunții perfecte apar cu aproximativ un an înainte de ziua cea mare, dar, bineînțeles, aceasta perioadă poate varia în funcție de complexitatea ei și de alte aspecte care țin de locul de desfășurare, numărul de invitați sau de tipul aranjamentelor. Nu uita că nu ești singură printre atâtea griji și detalii de care trebuie să ții cont pentru a avea o nuntă ideală, ci viitorul soț trebuie să-ți fie alături, pentru a lua toate deciziile importante împreună.

 

Mai jos, găsești pașii ce trebuie urmați într-o ordine recomandată de cei care au trecut prin febra pregătirilor, pentru ca ziua nunții să fie așa cum v-ați dorit și să nu omiteți nimic important. Structurând principalele pregătiri în funcție de câte luni au mai rămas pâna la ziua cea mare, putem începe să numărăm în ordine descrescătoare:

 

 

Lunile 12…11…

Dacă primul pas a fost făcut alegând ziua nunții și mai aveți un an până la acel moment, atunci ar fi cazul să începeți să vă gândiți serios la tot ce implică organizarea nunții de vis pe care v-ați dorit-o dintotdeauna. În primul rând, gândiți-vă care este bugetul de care dispuneți, pentru a ști ce alegeri să faceți.
Apoi, întocmiți lista de invitați cu atenție, să nu omiteți pe nimeni și, în funcție de numărul acestora, mergeți să vedeți câteva restaurante din care să-l alegeți pe cel potrivit gusturilor voastre. Rezervarea locației, cu cel puțin un an înainte, este foarte importantă, mai ales dacă nunta va avea loc într-un oraș mai mic, pentru că altfel riscați să nu mai găsiți niciun restaurant disponibil pentru data pe care v-ați dorit-o.

Același lucru este valabil și pentru locațiile în aer liber și pentru biserica la care va avea loc ceremonia religioasă. Nu uitați că odată cu alegerea locației trebuie să discutați și despre meniu și despre aranjamentele ce vor da viața locației.

 

 

Lunile 10…9…

Timpul trece și iată că mai sunt 9-10 luni până la nuntă, iar pregătirile continuă. Dacă nu v-ați ales încă biserica la care vă veți uni destinele, acum este cazul s-o faceți. Tot acum ideal ar fi să căutați o agenție specială care să se ocupe de arajamentele ce vor decora sală în care se va desfășura nunta în cazul în care restaurantul nu vă ofera deja inclus în pachet și acest serviciu. Astfel, vei lăsa specialiștii să se ocupe de decor pentru a vă organiza nunta ideală într-un decor de vis.

Cu aranjamentele am rezolvat, ce facem cu muzica și cine imortalizează cele mai importante momente? Recomandat ar fi ca în această perioadă să te ocupi și de aceste aspecte, să vorbețti cu formația care vrei să cânte live sau cu un DJ, să găsești un fotograf sau o întreaga echipă care să se ocupe de filmare și fotografiat pentru ca întreaga zi să rămână în istorie.

 

 

Lunile 8…7…

Ai scapat de grija locației, ai vorbit șicu preotul, ai rezolvat cu muzica și cu foto- videografii, a venit timpul să îți alegi rochia de mireasă. Este important să începi din timp căutarea ei pentru a putea proba mai multe modele, pentru a participa la târgurile special organizate pentru nunți și pentru a nu intra în panică pe ultima sută de metri. După ce ți-ai cumpărat rochia de mireasă, nu uita de accesorii. De la voal, pantofi și până la accesorii de păr, toate sunt importante și trebuie să fie în ton cu stilul rochiei, de aceea necesită timp pentru a le găsi pe cele potrivite.

De asemenea, mirele trebuie să plece în căutarea costumului potrivit pentru această zi specială și să își aleagă și accesoriile (lavalieră/papion, pantofi, butoni, curea). Fiecare dintre voi va face asta în compania unei persoane de încredere, care să poata da și sfaturi sincere la nevoie. Deja parcă organizarea nunții de vis nu mai pare atât de ușoară, nu?

 

 

Lunile 6…5...

A rămas mai puțin de jumatate de an până la ziua cea mare și pregătirile sunt în toi. A venit momentul să vă gândiți la cei dragi și să alegeți invitațiile, mărturiile și alte mici surprize pentru ei. Chiar dacă vreți să invitați o pereche de dansatori profesioniști, un iluzionist, caricaturist sau orice altfel de artiști care să vă surprindă invitații, ați face bine să-i contactați din timp pentru a fi siguri că vor fi liberi in ziua respectivă. Tot în această etapă a pregătirilor ar trebui finalizate și alegerile aranjamentelor florale, să stabiliți toate detaliile legate de decor pentru a sărbători nunta ideală într-o atmosferă de vis.

Să nu uităm nici de documentele necesare cununiei civile, să fie totul în regulă pentru ca totul să se desfășoare fără probleme. Și dacă tot a venit vorba despre cununia civila, trebuie să va pregatiți ținuta și pentru această zi.

 

 

Lunile 4…3…

Am ajuns și în momentul în care au mai ramas 3-4 luni până când pregătirile voastre se vor materializa într-o nuntă frumoasă. Puteți începe să căutați cocardele, să alegeți lumânările și verighetele, să stabiliți cine vor fi  domnișoarele și cavalerii de onoare și…detaliile despre luna de miere. Este timpul să alegeți locul perfect în care vă veți relaxa după ce terminați cu organizarea nunții ideale. Fie că este vorba despre o destinatie exotică sau despre una la mai puțini kilometri depărtare, aceasta trebuie să fie pe placul vostru pentru a petrece cele mai frumoase momente împreună.

 

 

Luna 2…

Doar două luni și nunta va deveni realitate. Pentru asta, trebuie să fiți foarte atenți la detaliile ce trebuie stabilite pe ultima sută de metri. Acum este momentul potrivit să trimiteți invitațiile, să porniți în căutarea unei pernuțe pentru verighete, unei căsuțe pentru plicuri, a coșulețelor pentru flori și a altor cumpărături mărunte. Dar a mai rămas ceva: dansul mirilor. Ideal ar fi să stabiliți melodia pe care veti deschide seara cu valsul mirilor si sa mergeti la cursuri de dans pentru ca acest moment sa fie perfect. Nu uitați și de varianta unui dans mai…ieșit din comun. Puteți încerca un colaj de melodii în care să alternați ritmurile și să arătați invitaților că puteți mai mult decât un simplu vals lent. Astfel, atrageți atenția și mai mult asupra voastra și cu siguranță momentul va fi mult mai apreciat de zecile sau sutele de ochi ațintiți asupra voastra.

 

 

Luna 1…

Emoții…emoții…și iar emoții! A mai rămas o singură lună și organizarea nunții perfecte se apropie cu pași repezi de final. Acum este momentul confirmărilor: la restaurant, la biserică, la starea civilă, este timpul să alegeți modelul de tort, să faceți pregătirile necesare cazării invitaților care vin din alt oraș și să hotărăști cum vor fi așezati la masă. Trebuie să încerci coafura pe care ți-o dorești, să vezi dacă îți place, să vezi ce machiaj ți se potrivește cel mai bine și să mai probezi o dată rochia și pantofii. Nu uita de cadourile pentru nași și de alte cumpărături mărunte care apar pe parcurs. Cel mai bine este să vorbești cu o persoană apropiată care să te ajute cu detaliile de organizare din ziua cea mare, pentru ca tu să stai fără griji.
Dăcă tot vorbim de lipsa grijilor, înainte de nuntă puteți organiza petrecerea burlacilor și a burlăcițelor la care să va distrați sărbătorind ultimele clipe în calitate de celibatari. Ultimele zile de pregătiri ar trebui să le rezervați pentru vizitele la saloanele de înfrumusețare și pentru definitivarea celorlalte aspecte care contribuie la organizarea nunții perfecte. Cu toate acestea, nu uitați de relaxare, căci trebuie să fiți odihniți în ziua cea mare. Doar nu vreți să ieșiți cu riduri în pozele de la nuntă, nu?

 

Acum ai aflat cum organizezi o nuntă, așa că nu-ți rămane decât să stabilești data nunții împreună cu vitorul soț și să începeți pregătirile. Organizarea nunții perfecte depinde doar de voi, așa că nu mai pierdeți timpul și începeți să puneți la punct toate detaliile care vor transforma acea zi specială într-o nuntă de vis… nunta ideală pe care n-o veți uita toata viața.

 

Vedeți detalii despre prețurile prestatorilor de servicii la o nunta în MOLDOVA - Cît mă costa să fac o nuntă? (Prețuri)

 

 

4,398 total views, 2 views today

Comentarii

mai 24, 2016 |

2 comentarii pentru “Îmi organizez nunta de sinestătător. Ce trebuie să știu?

  1. […] Dacă ați hotărît să organizați totul de sinestăttor, atunci trebuie numaidecit să cititi acest articol! […]

Lasă un răspuns

© 2020 EASYevent. All Rights Reserved. – By ELITIV.
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software