Nunta în aer liber? E posibil și în MOLDOVA!

0
Esti o persoana deosebita! Arata-ma si prietenilor tai!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Nunțile în aer liber sunt din ce în ce mai  populare în Moldova, dar cum putem, într-o țară unde vremea nu e tocmai stabilă, planifica o nuntă uimitoare, așa cum le vedem pe atâtea site-uri și blog-uri de nuntă americane?

 

 

nunta open air

Nunta în aer liber? E posibil !

 

Spre deosebire de alte părți ale lumii, Moldova este binecuvântată cu cele mai diferite tipuri de vreme, care face nunta în aer liber nu foarte ușor de organizat cum ne-am dori. Din acest motiv, cel mai bine este să vă gândiți la sezonul perfect de nuntă, și la un bun plan B! Evident, nunțile în aer liber din timpul iernii sunt excluse, dacă nu vreti ca oaspeții dumneavoastră să înghețe, așa că palnificați nunta în aer liber începând cu  aprilie până în octombrie. Atunci când căutați o locație / spațiu de nuntă în aer liber, asigurați-vă că acesta are o opțiune B –  o cameră de interior în care ceremonia poate fi mutată, în cel mai rău caz, de ploaie sau vânt puternic. Sau închiriați un cort de calitate foarte bună care vă va asigura adăpost în caz de ploaie sau vînt puternic, asigurați-vă că această procedură (de schimb dintr-o locție în alta) va dura un timp record.
Consultati specialiști în domeniu pentru această întrebare.

 

 

De ce am avea nevoie pentru o nuntă în aer liber?

Locație open air cu vedere foarte simpatică.
Cort de nuntă.
Companie de cathering.
Platou de dans (care să îl folosiți după caz în interior ți exterior).
Scenă pentru artițti, muzică.
Lumini pe timp de seară.
Decor florar.
Zonă pregatită pentru înregistrarea căsătoriei și întâmpinarea oaspeților.
Comunicații mobile (apa, gaz, energie).
Toalete mobile.

 

 

Câteva rezolvări ale problemelor posibile:

În caz de ploaie.
Plan B (încapere apropiată recepției), cort de calitate, zonă de dans sub cort, umbrele pentru invitați, carare din scânduri pâna la ieșirea din zonă (optional).

Dacă e prea cald.
În zona meselor (sub cort) pregătiți vintelatoare de aer, care vor condiționa aerul atunci când oaspeții vor sta la mese. Ați putea, la fel, opta pentru instalații de abur rece în cort.

Dacă e prea frig.
În caz că seara se face mai răcoare în cort, puteți opta pentru ventilatoare cu aer cald industriale (care se folosesc mai des pentru încalzirea scenelor de concert open air pe timp rece).

Insectele.
Albinele! Muștele! Păianjeni! Țânțarii!
Asigurați-vă că v-ați pregătit pentru aceste creaturi mici. Insectele sunt o problemă dificilă la nunțile în aer liber. Ele pot scăpa de sub control în anumite momente. Astfel, pentru a petrece liniștit, asigură-te că în locul de desfășurare a evenimentului sânt dispozitive împotriva insectelor!

 

 

Recepția

Sunt cazuri când se alege ca nunta să aibă loc total în aer liber (adică fără acoperiș), dar în cele mai multe cazuri cuplurile aleg un cort de nuntî, sau hambar pentru a oferi mai mult spațiu, confort și de ce nu originalitate.

 

Lucrurile care trebuie să se ia în considerare sunt:

 • Închiriază un generator de calitate bună: nu economisi pe acest lucru și ia unul de calitate bună cu puterea energetică mare, doar nu vrei să se stinga lumina la jumătate de nuntă atunci când se vor conecta luminile, muzica, etc.
 • Toalete: există atât de multe toalete portabile uimitoare în aceste zile, dar întotdeauna închiriază mai mult decât e recomandat. Un bloc de trei pentru doamne este de multe ori suficient pentru o nunta medie.
  P.s: Eiiiii, ce e mirosul ăsta? E toaleta portabilă! Luați în considerare ca toaleta portabilă sa fie una modernă, aerisită, instalată  la o distanță optimă de locația unde se va desfașura evenimentul!
 •  Mobilier de exterior: este întotdeauna o idee binevenită de a aranja un mobilier pentru exterior, mese de picnic, baloturi de fân; ceva pentru a păstra atmosfera serii.
 • Iluminarea: asigurați-vă că aveți o mulțime de lumini pentru nunta dvs. în aer liber! Folosiți felinare (cu foc deschis) care ar trebui să fie aranjate corect,  astfel încât acestea să nu fie în apropiere de ceva ușor inflamabil. Luați în considerare că și vântul ar putea sufla, așa că ar trebuie să aveți și normele de securitate în ordine, lădițe care să conțină nisip sau stingătoare de incendiu. Iluminarea la o nuntă open air este foarte importantă! Ea redă atmosfera dorită în cazul în care este gândită și instalată corect. Consultați-vă din timp cu persoanele care au o practică în acest domeniu pentru un rezultat ațteptat de Dvs.
  Construiți un rug:  acesta poate înlocui chiar îi focurile de artificii și  întotdeauna este un moment original și  minunat pentru seara nunții, dar asigurați-vă că copiii sunt ținuți departe de zonă, aveți normele de securitate în regulă și cineva va fi responsabil pentru rug.
 • Anunțati invitații despre planul nuntii: oaspeții Dvs trebuie să fie informați despre stilul nunții Dvs open air, pentru a avea îmbracămintea și încălțămintea corespunzatoare (mai ales doamnele și domnișoarele).
  P.s: În cazul în care oaspeții dumneavoastră vor trebui să umble prin iarbă, ar trebui să menționati ceva în invitațiile dumneavoastră despre acest moment că sa nu poarte tocuri mari!

 

 

 

EASYevent te poate ajuta (gratuit) în planificarea nunții tale Open Air!
Doar lasa un mesaj pe info@easyevent.md cu textul ”Nunta Open Air” și noi vă contactăm ca să începem pregătirile.

 

 

 

Alte opțiuni pentru nunta dvs open air sunt:

Bar mobil – Dacă planificați o nuntă în aer liber asigurați-vă că puteti oferi o mulțime de băuturi proaspete pentru a menține oaspeții hidratați. Alcoolul deshidratează, așa că oferă opțiuni de apă cu gheață, ceai rece, limonadă proaspătă, ghimbir proaspăt, etc.

Câte ore a durat de a face părul si make-up? Nu lăsa căldura extremă să strice dispoziia invitatițlor tăi!
Închiriază un make-up artist profesionist/stilist care are produse de calitate și care poate ajuta invitații dvs să arate fresh pe tot parcursul evenimentului.

Dacă veți avea decor din flori vii la nuntă open air – știm ca florilor nu le place căldura extrema, asigurați-vă că aveți un florar sau cineva din prietenii dvs. care e delegat de avea grijă să răcească florile prin stropirea acestoara cu aburi reci de apă.

Fiind un eveniment open air, puteți opta pentru bucate la grătar. Încredințați acest lucru doar persoanelor / bucătarilor profesioniști.

 

Fiți atenți !

Asigurați-vă că firma de cathering are deja ani de experiență de cathering. Cathering-ul poate ruina nunțile în aer liber, dacă acesta nu este cu adevărat profesionist sau nu au deservit suficiente evenimente open air, să știe cum să păstreze produsele alimentare la temperatura potrivită și sigură pentru tine și invitatii tăi.

În caz că lângă locația nunții Dvs open air este un bazin, lac – asigurati-vă că aveți o persoană care va supraveghea ca copii să nu intre sau să cadă în apă. Cel mai perfect ar fi să aveți un animator pentru copii care să îi supravegheze și plus la aceasta să îi distreze.

 

 

3,038 total views, 1 views today

Comentarii

octombrie 5, 2015 |

Lasă un răspuns

© 2020 EASYevent. All Rights Reserved. – By ELITIV.
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software