6 lucruri pe care aș fi vrut să le știu până la nuntă

0
Esti o persoana deosebita! Arata-ma si prietenilor tai!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Vreau să vă vorbesc de experiența de viață pe care o s-o împartășesc cu dvs.
Aș fi vrut să știu aceste 6 lucruri până la nuntă, ca să știu din timp cum să achiționez uneori în viața de familie.
Dacă ești într-o perioadă de criză în relații – acest articol îți va fi util!

trasport nunta - bicicleta

Foto: Google.com 

 

 

6 lucruri pe care aș fi vrut să le știu până la nuntă

 

 

1. Partenerul nu e obligat să vă iubească..!

 

V-am luat prin surprindere, nu? Iaăa în ce constă faptul: soțul nu este copilul dumneavoastră. Soțul este un om adult cu care ați hoatărât să mergeți prin viață, dar lucrurile se schimbă, și nu există nici o garanție că vă va place în fiecare zi, lună și an împreună. Sau invers – dvs pe el.

Toată viața mi s-a spus:

Soțul tau nu îți va fi mereu pe plac, dar tu îl vei iubi mereu.

Și când au venit timpuri mai grele în relația noastră, am crezut că aici e sfârșitul căsătoriei mele. Ce fel de dragoste dacă ne torturam reciproc? Cum? Parcă căsătoria nu e o dragoste necondiționată?

“- Nu, ne întrerupe psihanalistul familei noastre.
- Cine ți-a spus? El nu e fiul tău, dar tu nu ești fiica lui. Nimeni nu v-a garantat iubire veșnică și absolută. ”

Când mi-am dat seama despre ce merge vorba, în mintea mea părea că s-a aprins o lumină. Ce s-ar întâmpla dacă am putea fi un cuplu fericit, familie fericită, chiar dacă uneori dragostea nu este în flacara ei plină? În cazul nostru concret, dragostea s-a întors mai puternică decât înainte.

Mai mult: nimeni nu este obligat să vă iubească la fel (și dvs.nu sunteti obligată să o faceți). Trebuie să muncești din greu pentru a ajuta partenerul să te iubească. Chiar (mai ales) fiind deja de cinci, zece, cincisprezece ani în căsnicie.

 

 

familie copil mic

Foto: Google.com

 

 

2. Primii doi ani de la nașterea copilului sunt mai grei.

Nu lăsa această perioadă să fie un model de viața pentru viitor.

 

Da, copii sunt o mare bucurie și fericire pentru cei care doresc o familie, însă, chiar dacă toată viața ați visat să deveniți părinte, atunci când vine să se împlinească, se schimbă totul. Viața ta, programul, metodele de comunicare și căile vechi de soluționare a conflictelor pe cale amiabilă vor pica și nu vor da rezultate.

Oamenii spun că “este necesar de a pune relația pe prim plan” (și sunt de acord, cu condiția ca să nu fie sacrificată bunăstarea și fericirea copilului), însă oricum ai încerca, va fi dificil. Veți avea parte de puțin somn, hormonii o iau razna, corpul și chiar modul de gândire se vor schimba.

Principalul lucru este să nu lăsați această perioadă de criză să determine modul în care vă veți trata soțul / soția.
Nu lăsa furia și resentimentele să se acumuleze, vorbiți despre probleme, antrenați-vă răbdarea, amintiți-vă că ați ales această persoană din dragoste lânga Dvs.

E mai ușor de zis decât de făcut, desigur, dar ce m-au sfătuit oamenii deștepți: cere ajutor și vei primi ajutor. Angajați asistenți, în cele din urmă. Faceți totul ca să treceți prin această etapă cu pierderi minime, fără ură reciprocă.

 

cuplu

cuplu

 Foto: Google.com

 

 

 

3. Sexul nu va fi întotdeauna în prim-plan

 

Ne pare rău, băieți, nu contează cât de mult iubiți sexul, însă într-o relație pe termen lung el nu va fi întotdeauna prea mult.

Îmi pare rău, dar nu am nici un sfat pentru a programa pe cineva să vrea mai mult sau mai puțin sex. Dar ceea ce am înțeles e că: dorința de sex aici și acum nu-l impune la nici o obligație pe partener. Dar pierderea intimității și răcirea relațiilor sexuale e o problemă comună..!

Dacă sunteți o persoană care vrea mai puțin sex –  nu o faceîi peste ”nu vreau”, dar cel puțin încercați să stimulați dorința de a vrea. Mergeți la un terapeut, visați la ceva senzual, fotografiați-vă soțul, citiți romane erotice, priviți un film erotic în cele din urmă – nu știu ce v-ar ”aprinde”, dar făceți-o.

Și dacă ești cela care vrea mai mult? În primul rând, nu vă transformați într-un cerșetor și nu dați vina pe partener (puțin probabil ca soțul sau soția și-a redus dorința de sex conștient) – aceste chestii înstrăinează relațiile și mai mult. Încercați să vă apropiați unul de altul, cultivați căldură în relație, ca partenerul să se „topească” treptat. Fiți romantici în pat, sărutați-vă, atingeți-vă reciproc. Gătiți unul pentru altul la bucătărie, vizionați filme îmbrățișați. Aceste lucruri sunt, de asemenea, foarte importante.

 

surpriza

 Foto: Google.com

 

 

4. Surprize mici în fiecare zi – o rețetă universală

 

Nu e voarba doar de flori, o casă curată, și sex regulat (deși aceste lucruri, trebuie să fie de la sine). Vorbim de fleacuri plăcute – numete partenerul cu un cuvânt plăcut care mereu îl încântă. Spune, “Cât de mult mă bucur să te aud”  când vorbiți la telefon. Cumpără-i ceva delicios – ciocolate, înghețată, prăjituri - doar pentru că el sau ea le place.

Sună ciudat, știu. Am crescut într-o familie în care tandrețea nu au fost luate în considerare, și a spune “Mă bucur că ești acasă,” mi- a fost foarte greu la început în familia mea nouă. Dar, știi, cum se spune, „am intrat în albia râului” și sotul meu apreciaza aceasta foarte mult.

Căsătoria, umplută cu astfel de momente – e o căsnicie fericită.
Deci, în cazul în care ți-a venit ceva teribil de dulce și romantic în gând, nu de lăsa – fă-o! La sigur merită..!

 

depresie

Foto: Google.com 

 

 

5. Nu fi printre cei care nu sunt dispuși să lucreze pentru relație.

 

Iată un adevăr teribil: cât de mult nu s-ar strădui unul din voi să repare ceva ce nu merge în relația voastră, indiferent de cât de des a mers la psihoterapie, indiferent cât de mult și-ar dori să se schimbe, o căsătorie imperfectă (mai sunt și altfel?) nu va supraviețui dacă al doilea va sta cu mâinile în jos.

Am văzut multe căsătorii ale prietenilor pe cale de prăbușire. În primul rând, poate că nu au fost învățați despre responsabilitatea reciprocă, sau poate căsătoria lor nu era ceva important pentru ei. Oricum, acești oameni s-au predat.

Mai este un lucru – uneori trebuie să așteptăm ca ”cel rămas” în urmă de tine să te ajungă ca să țineti pasul în doi. Dă-i timp pentru a găsi drumul său.

 

cearta

Foto: Google.com 

 

 

6. Nu vă certați niciodată de la: cine e ocupat sau obosit mai mult  - cel care stă acasă cu copiii, sau cel care câștigă pentru familie?

 

Ce ai face, cât de greu nu ar fi, perechea ta face o  muncă enormă pe care tu chiar nu o vezi. Chiar mai bine nu începe această dezbatere. Nu există nici un premiu sau vreun câștigător, nu e nici un fel de concurs, amândoi o să pierdeți în cele din urmă. Puteți (și ar trebui) să împărțiți responsabilitățile. Puteți (și ar trebui) să încercați să ajutați soția să aibă grijă de copii când aveți timp. Puteți (cred că ai prins ideea) să încurajați soțul după o zi de  muncă grea la birou, iar când vârsta copilului vă va permite, să vă găsiți și o muncă pentru Dvs, sau cel puțin o ocupație interesantă ca să nu începi a vedea lumea prin prisma „treburilor prin casă” și a „borșului”.

 

Pe scurt, puneți în valoare munca/serviciul partenerului, oricare este.
Spune cât mai des „mulțumesc” ..!

 

Articol cules si editat de Natalia, EASYevent.md

 

 

 

1,131 total views, 1 views today

Comentarii

iunie 18, 2015 |

Lasă un răspuns

© 2020 EASYevent. All Rights Reserved. – By ELITIV.
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software