10 idei pentru a economisi la nuntă

0
Esti o persoana deosebita! Arata-ma si prietenilor tai!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Credem că aceste 10 idei de nuntă să îți fie utile dacă dorești să ai o nuntă perfectă fără a fi nevoită să spargi o bancă.

 

idei de a economisi la nunta
 

10 idei pentru a economisi la nuntă

 
Probabil ai auzit zvonuri despre cupluri proaspăt căsătorite care au cheltuit foarte mult pentru ziua nunții. Poate că ai început deja să cauți locații pentru nuntă, idei și ești surprinsă de prețurile serviciilor ridicate. Ei bine, noi am formulat pentru tine 10 idei de a economisi la nuntă. Aceste sfaturi vor transforma nuntă ta într-un eveniment unic și memorabil, iar în același timp vei economisi bani.

 

 

1.Apelează doar în caz de nevoie la un organizator de nunți (agenție).

Dacă ai puțină creativitate în tine (dar toata lumea o are), agențiile de nunți sunt o cheltuială inutilă. O mulțime de mirese apelează la ele deoarece organizarea nunții devine prea copleșitoare și chinuitoare. Însă, nu te complica, ci apelează la ajutorul persoanelor care vor participa la nuntă.

Logodnicul tău: multe mirese nu apelează la ajutorul viitorului mire deoarece ele cred că el ar fi dezinteresat. Nu este vorba ca el nu vrea să se implice, dar orice proiect bun are un lider. Dacă dorești ca el să te ajute, atunci oferă-i niste sfaturi sau task-uri. Vorbește despre sarcinile de organizare ca și în cadrul unui proiect profesional. Toată lumea se va simți implicată iar tu nu vei mai avea nevoie de un organizator de nuntă scump.
Domnișoara de onoare și cavalerul de onoare: alege aceste persoane cu cap și poartă-te frumos cu ele. Aceștia ar trebui să fie persoane la care ții mult dar care, de asemenea, te vor putea ajuta. Unele dintre cele mai bune idei de nuntă ieftine vor veni de la ei dacă ești deschisă la sugestiile lor și dacă accepți ajutorul lor. Deseori, oamenii te pot ajuta atât de mult – doar permitele.
Părinții: nimeni nu vrea ca mama-soacră ”să își bage nasul” în toată planificarea nunții. Cel mai bun mod prin care părinții îți pot fi utili și îi poți ține ocupați este de a le oferi o sarcină importantă. Spune-le în mod clar că toate deciziile vor fi luate de voi, cuplul, dar oferă-le un buget și câteva preferințe apoi lasă-i să facă căutarile a câtorva prestatori, să compare prețurile și chiar sa rezerve careva servicii. Vei fi surprinsă cât de puțin enervanți pot fi părinții atunci când sunt ocupați!
Apelează la prietenii tăi: ai un/o prieten/ă care are un gust uimitor pentru culori, flori și stil? Poate s-ar bucura să contribuie. Întreabă-i care sunt combinațiile lor preferate de sezon. Nu te sfii față de ei!
Implică oamenii în care ai încredere pentru a avea o nuntă care poarte amprenta personalității tale. Aceste idei de nuntă sunt o modalitate foarte bună de a economisi.

 

 

2.Începe planficarea nunții din timp.

Bineînțeles că nu trebuie să fii o miresă cu exces de zel și să închiriezi locația după prima zi de la logodnă dar, odată ce ați ales data nunții, ar trebui să începi planificarea acesteia. Di practica noastră, foarte mulți bani se aruncă pe deciziile de pe ultima sută de metri care nici nu au fost incluse în plan.

Cu cât ai mai mult timp, cu atât mai mult vei putea pune în aplicare de sintestătător idei prin care să economisești la nuntă.

O bună prietena s-a căsătorit în urmă cu câteva luni și a avut o nuntă incredibilă cu un buget destul de mic. A vrut un eveniment rustic și intim, iar oaspeții nici nu au observat că ea economisise bani. Un element care i-a ajutat să realizeze acest lucru a fost că fiecare invitat a primit un cadou personalizat ca marturie de nuntă. Ea și sotul ei au decis să planifice lista de invitați din timp, apoi în timpul anului au căutat cadouri mici și ieftine pentru fiecare oaspete în parte. Le-au împachetat în hârtie și au pus o imagine pe fiecare cadou. Iubirea și atenția la detalii pentru fiecare cadou a fost impresionantă. Pre-planificarea i-a ajutat să reducă costurile și au făcut într-adevăr impresie!

 

 

3.Folosește decorațiuni din natură.

Decorațiunile tradiționale, cum ar fi aranjamentele special eloborate, pernuțele din mătase pentru inele nu sunt numai plictisitoare, impersonale și demodate dar sunt de asemenea și foarte scumpe. În schimb, optează pentru o atingere a naturii asupra tematicii de nuntă pentru un aer intim și autentic. Optează pentru mere verzi și iarbă proaspătă plantată, alături de nisip alb, scoici, frunze și alte elemente din natură pentru accesoriile de decor.

 

 

4.Folosește decorațiuni vintage și antichități.

Decorațiuniile vintage sunt, de asemenea, idei de a face economii perfecte de nuntă. Ele evocă sentimente precum dragoste, nostalgie și un seniment de longevitate.

Nu cu mult timp în urmă am participat la nunta unui cuplu care adoră cărțile. Ei au cumparat din anticariate cărti vechi pe care le-au folosit ca decorațiuni pentu mese, pe post de “pernă” pentru verighete și numere de masă. Oaspeții au fost invitați să își lase urările în scris pe paginile antice ale acestor cărți. Prețul pentru fiecare carte a fost în jur de 10-15 lei sau chiar mai puțin.

Optează pentru decorațiuni vintage, cum ar fi: lămpi, dantelă, perle și timbre poștale (dacă sunteți un fan al călătoriilor).

Elementele vintage sunt perfecte deoarece nu trebuie să fie uniforme. Fiecare dintre ele trebuie să fie diferite și unic. Așadar, pornește la o adevărată vânătoare.

 

 

5.Nu o pune în dulap ci vinde-o cuiva!

Să păstrezi rochia de mireasă este un trend destul de inutil. Sunt convinsă că industria de croitorie l-a inventat pentru a face ca rochiile de mâna a doua să nu ajungă pe piața și așa destul de aglomerată. Dar tragedia unei rochii albe frumoase este să fie lăsată să se îngălbenească într-un dulap. Este la fel de rău ca murdărirea acesteai cu noroi.

De ce să nu inființăm un nou trend “vinde rochia de mireasă”? Publică un anunț pe un site de profil sau într-o revistă de publicitate. Găsește pe cineva pe care simpatizezi, vinde-i rochia și pasează-i look-ul tău radiant. Poate vei lega și noi prietenii!

Să fim sincere, a doua zi după nuntă rochia ta este doar un obiect ce ține de cald dulapului. Cel mai bun târg este sî vinzi rochia cât mai curând posibil în timp ce este încă în tendințe. Pozele, filmulețul video și inelele sunt singurele amintiri de care ai nevoie pentru toată viața.

 

 

6.Optează pentru o locație unică în afara orașului.

O altă idee ieftină pentru nuntă este să o organizezi în afara orașului. Locașiile din marile orașe costă chiar și de două ori mai mult decît cele de la pereferii.

Du-te în orășelul sau satul din apropiere. Nu doar vei economisi bani dar te vei simși ca într-o mini vacanță alături de prietenii tai. Și este si o modalitate bună pentru a ține lista de invitați sub control: persoanele care vor să fie prezente vor trebui să se deplaseze 30 sau 40 de minute până la locul evenimentului și vor sta exact cât ar fi bine să fie alături la eveniment.

Pentru că locația practic este cea mai costisitoare vă sugerăm să țineți cont de:

1. Ziua care o alegeți să sărbătoriți nunta (joi este ziua când puteți opta pentru reduceri).
2. Luna anului (cele mai costisitoare fiind august, septembrie).
3. Oraș sau pereferie.
4. Aflați toate detaliile de ofertă (ce servicii adiționale sunt deja incluse în prețul contractului).

 

 

7.Folosește o cabină foto realizată de tine. Sau creează decor în zona pentru fotosesie.

Cabinele foto sunt super distractive și populare. Lăsându-i pe oaspeți să se distreze, pozând în ele, poate să schimbe atmosfera serii dar acestea nu sunt ieftine. Chiria cabinelor foto sunt foarte scumpe și uneori taxele se percep pe oră.

În schimb, construiește propria cabină foto folosind următoarele echipamente:

- un laptop cu cameră web sau o cameră de fotografiat (opțional cu tripied).
- recuzită distractiva / accesorii distractive pentru foto.
- o camera/încăpere de rezervă la locul de desfășurare sau mini cort stilizat.
- angajează un supraveghetor sau însoțitor pentru câteva ore (pune un anunț pe facebook sau apelează la un prieten).
- caiet de notițe și stilou.
Oaspeții pot sa se distreze în fața camerei și la jumatate de preț! Însoțitorul va fi respnsabil de împărțirea fotografiilor sau înregistrarea numelor/ adresa de e-mail ale persoanelor fotografiate. După aceea, poți încarca imaginile pe net sau poți să le trimiți invitaților un mail cu aceste poze.

 

 

8.Masa cu ”desertul familiei”.

Am fost cu câtiva ani în urmă la o nuntă foarte scumpă și elegantă. O masă cu douăzeci de feluri de mâncare, o locație imensă și mulți animatori. Dar partea mea favorită din întreaga nuntă a fost cel mai ieftin element. Pe lângă masa cu desert de la catering au avut de asemenea și o “masă cu desertul familiei” pe care toate bunicile, mătușile și alți invitați, au pus propriile delicii din recetele proprii. Eu nu am gustat nici un desert de catering, însă cele făcute acasă au fost uimitoare și întrebate la maxim!

De ce să nu renunți la prăjiturile de catering și candy bar și să inviți familia să gătească cele mai faimoase recete? Tu poți aduce tăvile de tort pentru prezentare (pentru a evita înghesuirea prăjiturilor). Oaspeții se vor bucura de recetele delicioase și membrii familiei tale vor fi sută la sută foarte mândri.

 

 

9.Optează pentru o nuntă de toamnă călduroasă.

Evitarea sezonului de vârf al nunților este un mod excelent de a economisi bani.

Alege un week-end spre sfârșit de septembrie sau în octombrie și include în tematică culori calde precum portocaliu, roșu intens și galben în nuanța florii-soarelui. Organizează ședința foto într-o pădure luminoasă unde frunzele sunt detalii ce ies în evidență sau alături de un lan de porumb la apusul soarelui. Alege o locație cu un șemineu și include și decorațiuni din natură de la ideea 3 de mai sus. Nunțile de toamna sunt evenimente frumoase și pline de stil.

 

 

10. Creează-ți propriul vin de nuntă.

În loc să cheltui bani pe lăzile cu vinuri scumpe, alege o locație care îți va permite să aduci propriile tale lăzi. Fă din acest prilej o activitate romantică, creează și îmbuteliaza propriul tău vin. Poți să confecționezi și să imprimi etichete la preț redus pentru sticle și poți să le oferi oaspeților tăi că mărturii de nuntă.

 

Aceste idei de a economisi, vor face ca nunta ta să fie elegantă, unică și personalizată. Utilizează una sau mai multe dintre ele pentru a economisi ceva în plus în ziua nunții tale.

 

 

 

 

2,243 total views, 3 views today

Comentarii

iunie 2, 2016 |

Lasă un răspuns

© 2020 EASYevent. All Rights Reserved. – By ELITIV.
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software