Cât mă va costa să fac o nuntă? (Prețuri)

1
Esti o persoana deosebita! Arata-ma si prietenilor tai!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

 
Chiar dacă la organizarea unei nunți, moldovenii cheltuiesc câte puțin dar des, suma finală este adesea una, care depășește cu mult posibilitățile, însă puțini dintre cei care au trecut deja prin această experiență o să vă spună cu certitudine suma exactă care a fost investită. De aceea noi am hotărât să vă spunem în detalii cât costă o nuntă moldovenească.
 

 

cit costa o nunta in Moldova

 

Cît mă va costa să fac o nuntă? (Prețuri)

 

 

RESTURANTE | LOCAȚII.

Deși principala preocupare a mireselor pare a fi rochia, organizarea unei nunți începe de fapt cu rezervarea restaurantului. Adesea și ziua nunții depinde de data stabilită la sala de ceremonii. În dependență de prestigiul restaurantului și a serviciilor pe care le oferă, prețurile oscilează de la 450 lei pentru un invitat până la 1000 lei, sau mai mult pentru localurile selecte. De obicei în acest preț este inclusă chiria sălii și bucatele. Nu în toate localurile acest preț include și deservirea. Numărul aproximativ de invitați trebuie să-l comunicați inițial personalului administrativ.

*Prețurile și condițiile a 7 restaurante din Moldova vezi în acest articol.

Restaurante | Locații click AICI!

 

 

MUZICĂ.

Muzica, moderatorul și dansatorii sunt și ele elemente extrem de importante pentru nunțile moldovenești. Prețurile pentru distracție sunt de asemenea foarte variate. Muzica live o să vă coste de la 350 până la 2500 de euro, în dependență de componența orchestrei. Pentru un Dj veți plăti cca 150-250 de euro. Iar dacă vă doriți un interpret renumit, va trebui să-l plătiți de la 350 pina la 500 de euro pentru o oră.

*Cum să alegi corect muzica la nuntă vezi în acest articol.

Muzica click AICI!

 

 

PREZENTATORI | MC.

Moderatorii o să vă „gestioneze” evenimentul pentru o sumă, care începe de la 150 de euro și poate să ajungă la 500 de euro, în dependență de scenariu, experiența și prestigiul acestuia.

Prezentatori | MC click AICI!

 

 

DANSATORI.

Dansatorii o să vă coste în mediu de la 200 la 350 de euro – 2 perechi. Însă dacă vă doriți un program individual, cu mai mulți dansatori sau cu un program diversificat, atunci prețul va crește încă cu câteva sute. De obicei, programul dansatorilor include dansuri populare și dansuri țigănești sau orientale. Sunt însă colective de dansatori, care vă pot propune și dansuri latino, tango, vals etc. În acest caz, prețul se stabilește în mod individual. Nu uitați că nu doar dansatorii vor pregăti numere artistice pentru oaspeți ci și mirii. Iar dacă vreți să vă impresionați invitații cu un dans fascinant, puteți apela la serviciile unui coreograf profesionist. Prețul pentru o oră de dans în mediu e de 200 de lei. Iar pentru a învăța un dans veți avea nevoie de minim 6 ședințe.

*Sfaturi utile despre Primul Dans la nuntă vezi în acest articol.

Dansatori click AICI

 

 

FOTO | VIDEO.

Serviciile foto și video, sunt de asemenea elemente care necesită o atenție deosebită, or petrecerea va trece, ia aceste amintiri vii vor rămâne pentru totdeauna. Puteți să optați pentru servicii separate: fotograf – de la 300 la 700 de euro; video – de la 300 la 1200 de euro; sau combinate – de la 350 la 1500 de euro. Dar și aici prețurile pot să difere în dependență de câți operatori video sau foto vă doriți. Spre exemplu dacă vreți ca nunta să fie filmată cu două camere de luat vederi, atunci prețul se va dubla.

FOTO | VIDEO click AICI

 

 

DECOR | FLORISTICĂ.

Dacă vreți să decorați localul într-un mod deosebit, în concordanță cu tematica nunții sau pur și simplu vreți să-i îmbogățiți anturajul cu un plus de culoare, va trebui să apelați la serviciile unui decorator profesionist. În dependență de complexitatea decorațiunilor, acestea o să vă coste de la 300 de euro și mai mult.

Decor | Floristică click AICI

 

 

ACCESORII.

De obicei, dacă se rezervă restaurantul însemnă că mirii deja și-au găsit nași. Tradiția spune însă că viitorii miri trebuie să meargă la părinții lor spirituali cu pâine și sare și să-i invite la sărbătoarea nunții lor. Pentru colaci (de obicei 2 colaci) mirii vor scoate din buzunar cca 300 lei, iar pentru cadoul simbolic, care însoțește pâinea, se vor cheltui alți 500 lei.

Invitațiile, bombonierele, plicurile pentru bani și cartonașele pentru mese – toate acestea par a fi mărunțișuri, însă sunt accesorii la fel de importante, de care nu se poate lipsi nici o nuntă. Invitațiile pot să vă coste de la 8 lei; bombonierele – de la 6 lei; plicurile pentru bani și cartonașele pentru mese – de la 3 lei. Dacă doriți ca toate aceste accesorii să fie într-un anumit stil, create manual, atunci puteți să le comandați unui singur specialist. Suma totală va depinde de numărul accesoriilor, materialele utilizate și complexitatea compozițiilor.
Și ce fel de mireasă fără buchet? Pentru acest minunat accesoriu veți scoate din buzunar cel puțin 500 de lei, plus cocarda pentru mire și nași approx 350 lei.

Accesorii click AICI

 

 

COSTUME | ROCHII EVENIMENT.

Prețurile pentru rochiile de mireasă diferă foarte mult. Dacă vreți să economisiți un pic, o să găsiți rochii și de 250 de euro. Însă dacă pentru Dvs. rochia este elementul cel mai important al petrecerii, atunci va trebui să alocați 500, 700 sau chiar 1000 de euro. Nu uitați și de pantofi, voal și accesorii – în mediu acestea vă vor costa de la 2000 de lei. Ținuta mirelui este un pic mai puțin costisitoare decât cea a miresei. Un costum pentru ceremonii o să vă coste de la 4000 lei in sus.

Costume | Rochii eveniment click AICI

 

 

AUTO | LIMUZINE.

Automobilul în care veți urca în calitate de mire și mireasă de asemenea are o importanță majoră. Puteți alege o limuzină elegantă, un cabriolet retro sau chiar o trăsură de epocă. Prețurile variază de la 25 de euro/oră pentru autoturisme și cabrio și de la 70 - 100 de euro/oră – limuzine și mașini retro.

AUTO | LIMUZINE click AICI

 

 

DULCIURI | TORTURI.

În majoritatea restaurantelor băutura și fructele nu sunt incluse, acestea trebuie cumpărate separat, după preferințele organizatorilor. Astfel mai adăugați cca 5000 lei pentru banchet, în dependență de câți invitați veți avea și pentru ce băuturi veți opta. De asemenea, dacă doriți un candy bar sau un fourchette dulce, va trebui să mai scoateți din buzunar cca 100 euro, sunt însă unele localuri, care oferă fourchette-ul drept bonus, dacă aveți un număr mare de invitați, sau comandați un meniu mai scump.

Tortul miresei este cumpărat, de obicei, de către nași. Însă acest aspect diferă de la o familie la alta. Așa că fiți gata să scoateți bani din buzunar și pentru acest deliciu. Un tort de cca 10 kg o să vă coste cca 2000 de lei, în dependență de ingredientele și forma acestuia.

Dulciuri | Torturi click AICI!

 

 În mediu, Bugetul unei Nunți Moldovenești este de
approx 10 000 de euro.

 

Desigur că aceasta nu e tot. Portmoneul Dvs. se va goli achitând și pentru coafura și machiajul miresei, pentru cadoul și prosoapele nașilor, lumânări, efecte speciale, coșuleț pentru bani, cartea cu oaspeți ș.a.

 

Dacă ați hotărît să organizați totul de sinestătător, atunci trebuie numaidecit să citiți acest articol!
Important !!! – pregătirile trebuie să înceapă cu cel puțin (!) 6 luni înainte de marele eveniment, iar restaurantul, serviciile foto și video, muzica și moderatorul le puteți rezerva, după posibilitate, și cu un an înainte de data fericită.

 

 

Planifică acum nunta cu EASYevent.

 

 

21,862 total views, 1 views today

Comentarii

iunie 23, 2016 |

Un comentariu pentru “Cât mă va costa să fac o nuntă? (Prețuri)

  1. […] Vedeți detalii despre prețurile prestatorilor de servicii la o nunta în MOLDOVA - Cît mă costa să fac o nuntă? (Prețuri) […]

Lasă un răspuns

© 2020 EASYevent. All Rights Reserved. – By ELITIV.
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software