Cât costă serviciile unui moderator bun la nuntă?

0
Esti o persoana deosebita! Arata-ma si prietenilor tai!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Întrebarea despre preț este întotdeauna actuală, mai ales atunci când nu dorești să achiți în plus doar pentru nume și brand, dar dorești să găsești un raport acceptabil dintre preț și calitate.

prezentator la nunta

 Foto credit: Eugen Botnaru. Fotograf: Vadim Gurița (Nunta Marin & Jenyka)

 

 

 

Cât costă serviciile unui moderator bun la nuntă?

 

Propun să facem puțină claritate împreună și să găsim răspuns la întrebarea – de ce moderatorii la evenimente costă atât de scump în Chișinău? și să găsim modalități cum am putea economisi bani atunci când alegem un prezentator. Pentru început vom împărți în câteva categorii prețurile prezentatorilor la nunți:

  • până la 200 euro.
  • de la 200 euro până la 450 euro.
  • de la 450 euro și mai mult.

 

Să ne oprim asupra fiecărei categorii în parte. Este important să se înțeleagă, că prețurile sunt medii pe piața event-industriei a serviciilor de moderare a unui eveniment în Chișinău.

 

 

Prima categorie: până la 200 euro.

În această categorie intră mai des prezentatorii noi, absolvenți ai instituțiilor de actorie, care sunt gata să facă orice și pentru orice bani. Deseori ei scad prețul ofertei sale doar pentru a primi comanda, fac o mulțime de promisiuni și sunt gata să-ți îndeplinească toate dorințele, dar de multe ori ei nu reușesc să facă față așteptărilor Dvs din lipsa de experiență și practică profesională.

Caracteristici distinctive: ochi plini de scântei, preț redus, sunt întotdeauna disponibili.
Minusuri: neliniștiți/emoționați, nesiguri, puține propuneri concrete.
Cum îi recunoști: aproape pe toate fotografiile apar cu un microfonul în mână, site-ul personal prost conceput sa lipsește, puține materiale promoționale, sau absența completă a acestora. Nu există comentarii despre prestația sa sau dacă sunt – doar recenzii pozitive și chiar prea multe, ceea ce ”bate la ochi”.

Pentru cine:

  • pentru cei care nu pot trăi fără riscuri
  • pentru cei care doresc să economisească

Concluzie: Posibil să aveți la eveniment o viitoare ”stea”, talentat și să iasă tot perfect, sau unul dintre cele mai memorabile evenimente din viața ta va fi un eșec.

 

 

A doua categorie: 200 – 450 euro. Realitate: un profesionist adevărat costă bani!

Este cea mai populară categorie, aici de unde să aleagi. Moderatorii care lucrează în acest segment de preț își știu treaba lor.
Caracteristici distinctive: are momente scenice personale, carismatic, site complet și clar, un portofoliu decent: clipuri video și fotografi de înaltă calitate de la evenimente, un număr mare de recenzii și recomandări.

Și, de asemenea: colaborează cu agenții și event-coordonatori, care îl recomandă des, poate face o recomandare sau să aprecieze un alt profesionist la justa valoare, vorbește încrezut cu orice public, portofoliul său este prezent pe un număr mare de platforme specializate în industria evenimentelor, are o politică simplă și transparentă de stabilire a prețurilor.
Minusuri: uneori, nu se potrivește pentru evenimente foarte mari, masive sau, dimpotrivă, la activități foarte familiale / mai intime, sunt adesea ocupați pe datele ”întrebate”.
Cum îi recunoști: la întâlnire va veni întotdeauna îmbrăcat decent, frumos și aranjat cu gust, plus mențiunile în Caracteristici distinctive de mai sus .

Pentru cine:

  • pentru cei care iubesc raportul de preț / calitate
  • pentru cei care nu doresc să-și facă griji pe parcursul evenimentului.

Concluzie: un moderator bun poți să îl găsești la un preț bun.

 

 

A treia cateogorie: 450 euro și mai mult – categoria “star-urilor”.

În această categorie sunt fie cei care lucrează în acest domeniu timp de mai multe decenii, fie sunt personalități publice cu premii și decorații, prezentatori radio sau TV, care sunt respectați și au un program încărcat. De multe ori, sunt personalități pe care le vezi la televizor, prezentatori ai diferitor proiecte cu renume, precum și reprezentanți în show-business.

Ei au toate calitățile distinctive de mai sus, plus: au un nume sonor, sunt recunoscuți, au priză la public, WOW efect,  implicarea și stilul unic, capacitatea de a înțelege în mod clar și de a intra în contact cu invitații la eveniment.
De asemenea, ei: fac față unui public foarte mare de oameni, de multe ori conduc evenimentul în una sau două limbi străine, sunt angajați sau apar des la  TV / Radio, sunt recomandați de un număr mare de event-agenții.
Minusuri: Aproape tot timpul sunt ocupați. Ar trebui remarcat faptul că, uneori, există astfel de moderatori, care cer o remunerare nejustificat de mare, fără nici un motiv. În plus, în această categorie pot nimeri și moderatori mediatizați și ”umflați” de agenții care doresc să câștige. Și mai mult, dacă ați hotărât să angajați o personalitate din show-bussines, trebuie să știți că nu toate star-urile sunt gata să depună emoții la evenimentul dvs. Ar trebui să se înțeleagă că imaginea star-ului este importantă și are efectul său, dar conducerea unui eveniment important pentru tine totuși e o mare responsabilitate. De aceea, vă recomandăm să cereți sfatul unui consultant sau coordonator de evenimente sau să cereți păreri de la persoanele care deja i-au avut ca moderatori.

Pentru cine:

  • pentru cei cărora le este important nu numai calitatea prezentării, dar, de asemenea, popularitatea personalității invitate.

Cum îi recunoști: o să îi recunoști la sigur!
Concluzie: pentru plăcere și confort trebuie să plătești.

 

pavel_duganoff

Foto credit: Pavel Duganoff

 

 

 

5,558 total views, 1 views today

Comentarii

februarie 9, 2017 |

Lasă un răspuns

© 2020 EASYevent. All Rights Reserved. – By ELITIV.
WordPress Directory Theme

Classified Ads Software